medewerker facilitaire dienstverlening
Met jouw dienstverlenende en gastvrije houding én jouw oog voor het gebouw en de omgeving, speel je als medewerker facilitaire dienstverlening een belangrijke rol bij een bedrijf of organisatie. Dankzij je veelzijdige praktijkverklaring kun je op veel plekken aan de slag. Bijvoorbeeld bij een recreatie- of pretpark, hotel, sportcomplex, vergadercentrum, bungalowpark, verpleeghuis, school of ziekenhuis.
PRAKTIJKVERKLARING
Jouw werk is heel afwisselend. Je helpt bijvoorbeeld bij cateringwerkzaamheden (zoals maaltijdbereiding en het aanvullen van automaten en buffetten) of met het bedienen van de gasten. Ook kan het zijn dat je er samen met collega’s voor zorgt dat de keuken netjes is en blijft. Gaat er een lamp kapot? Dan vervang jij ‘m even. Of je neemt de telefoon op en assisteert bij een evenement. Kortom: je wordt een echte duizendpoot voor wie geen werkdag hetzelfde is.
DE PRAKTIJKVERKLARING MEDEWERKER FACILITAIRE DIENSTVERLENING IS IETS VOOR JOU ALS JE:
- nauwkeurig te werk gaat;
- het leuk vindt met mensen om te gaan;
- afwisseling in je baan zoekt;
- een dienstverlenende instelling hebt;
- wilt leren door te doen.
Jij staat graag klaar voor je collega’s. Ga voor de praktijkverklaring van de opleiding medewerker facilitaire dienstverlening bij Dulon College in Ede.
WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF
De praktijkverklaring wordt uitgevoerd bij een erkende leerwerkplek en vindt plaats in de praktijk. Hier zit geen urenaantal aan verbonden. Voor aanvang van de praktijkverklaring moet je een werkplek hebben. Dit hoeft niet een betaalde baan te zijn, maar kan ook met behoud van een uitkering of vrijwilligerswerk (mits het een erkend leerbedrijf is). Indien je geen leerwerkplek hebt, kunnen de partners in de regio je hierbij ondersteunen (WSP en Leerwerkloket).
Verder leren na praktijkverklaring medewerker facilitaire dienstverlening?
Nog niet uitgeleerd? Dan kun je kijken of doorstroom naar een praktijkverklaring op niveau 3 of een andere opleiding op niveau 2 mogelijk is. Doorstroom naar een BOL- of BBL-opleiding of het behalen van een certificaat is eventueel ook mogelijk.
De BOL-opleidingen op niveau 3 zijn bijvoorbeeld:
- Allround assistant business services;
- Retailspecialist;
- Zelfstandig medewerker travel & hospitality;
- Pedagogisch medewerker kinderopvang;
- Begeleider maatschappelijke zorg.
Meer informatie over de doorstroommogelijkheden
Wil je meer informatie over de doorstroommogelijkheden? Neem dan contact op met onze instroomcoördinator:
📧 Astrid Wagenaar (a.wagenaar@duloncollege.nl)