handhaver toezicht & veiligheid - publieke veiligheid
Jij denkt geen twee keer na voor je mensen aanspreekt op hun gedrag. En als er een onveilige situatie ontstaat, weet jij snel te handelen. Iets voor jou? Kies dan voor de opleiding handhaver toezicht en veiligheid in Ede.
Handhaver toezicht en veiligheid
DE mbo-OPLEIDING TOT HANDHAVER TOEZICHT EN VEILIGHEID IS IETS VOOR JOU ALS JE:
- je wilt inzetten voor veiligheid
- je niet op je mondje gevallen bent
- je initiatiefrijk bent
- je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt
OVER DE OPLEIDING TOT HANDHAVER TOEZICHT EN VEILIGHEID
Bij de opleiding handhaver toezicht en veiligheid word jij opgeleid tot buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Je zet je in voor veiligheid in de publieke ruimte. De publieke ruimte is waar mensen in het openbaar samen komen, denk bijvoorbeeld aan gemeentes en het openbaar vervoer maar ook bosgebieden en politietaken. Je houdt toezicht en je treedt krachtig en professioneel op als dat nodig is. Je leert publiek op professionele manier informeren en verwijzen. Je ontwikkelt een scherp oog voor onveilige situaties en leert op tijd ingrijpen om deze situaties te voorkomen. Jij bent het aanspreekpunt voor burgers in jouw werkdomein.
Tijdens je opleiding doe je kennis op van wet- en regelgeving en leer je volop in de praktijk. Een stage plaats regelen wij voor je. Stages loop je bij bijvoorbeeld de gemeente of het openbaar vervoer zoals de NS. Dit noemen we beroepspraktijkvorming of BPV.
Wil je doorstromen naar de politie? Dan ben je bij ons ook aan het goede adres. De HTV wordt vaak gezien als een mooie opstap naar de politie. Daarnaast werken we regelmatig samen met de politie in de regio en bieden we het keuzedeel politie aan! Tijdens de opleiding behaal je ook het certificaat buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) en verkeersregelaar.
In leerjaar 2 gaan we ons verdiepen op het uitstroomprofiel. Tijdens deze opleiding werk je met het volgende uitstroomprofiel:
- Domein I - openbare ruimte - crebo 25806
Bij het uitstroomprofiel openbare ruimte werk je voor een gemeente. Je hebt daar de taak om de openbare orde te handhaven. Daarnaast ben jij een aanspreek punt voor mensen die problemen hebben en/of geholpen willen worden. Je hebt kennis van de algemene plaatselijke verordening (APV) en je weet hoe je op bestuurlijke wijze kan optreden bij overtreders van de wet. Natuurlijk kan je jezelf ook weerbaar opstellen in het geval er een aanhouding plaats moet vinden. Je loopt stage bij gemeentes als bijvoorbeeld Veenendaal, Barneveld, Wageningen & Ede.
JOUW CARRIÈRE NA DE mbo-OPLEIDING TOT HANDHAVER EN TOEZICHT EN VEILIGHEID
Met je diploma op zak, kun je aan de slag als handhaver in de openbare ruimte. Dit doe je bijvoorbeeld bij een gemeente, in het openbaar vervoer of bij de milieudienst. Ook is deze opleiding een goede voorbereiding op een baan bij de politie, justitie, ProRail, openbaar vervoersmaatschappijen of de Koninklijke Marechaussee.
Als gediplomeerd handhaver toezicht & veiligheid kun je vakkundig een surveillance voorbereiden en uitvoeren. Je houdt toezicht en je treedt krachtig en professioneel op als dat nodig is. Ook kun jij eerste hulp verlenen en bijvoorbeeld een verdachte aanhouden.
Na de opleiding is het mogelijk om verder te studeren op de 1 jarige niveau 4 kopopleiding: Leidinggeven op basis van vakmanschap.
WAAROM DE OPLEIDING HANDHAVER TOEZICHT EN VEILIGHEID VOLGEN OP DULON COLLEGE IN EDE?
Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?
- Gepersonaliseerd onderwijs
- Kleinschalig georganiseerd
- Regie over je eigen leerproces
- Hoge slagingspercentages
LEERMIDDELEN
Om jouw opleiding te kunnen volgen heb je leermiddelen zoals boeken, digitale licenties en andere materialen nodig. Voor de start van de opleiding krijg je specifieke informatie over welke leermiddelen jij moet bestellen en hoe je dit kan doen. Benieuwd naar welke kosten er voor jouw opleiding ongeveer gelden? Ga hier naar de website van MBOwebshop waar je de leermiddelenlijst vindt die dit jaar bij jouw opleiding hoort.