assistent horeca, voeding of voedingsindustrie
Jij ziet het wel zitten om je collega’s te helpen met uiteenlopende taken. Zo kun je je steentje bijdragen daar waar het nodig is. Je leert hoe je je staande houdt in een dynamische werkomgeving. De gemoederen kunnen hoog oplopen in de keuken van een druk restaurant, een zorginstelling of bijvoorbeeld in een hotel!
PRAKTIJKVERKLARING
Afhankelijk van je leerwerkplek kun je bijvoorbeeld voedsel bereiden in een keuken, bakkerij of bij een cateringbedrijf. Ook leer je veilig omgaan met verschillende soorten apparatuur, bijvoorbeeld machines die gebruikt worden voor het verpakken van levensmiddelen.
Een andere belangrijke taak voor jou is zorgen voor hygiëne en de schoonmaak. In de voedingsindustrie is goede hygiëne van levensbelang. En dat is echt niet overdreven, denk bijvoorbeeld aan salmonella. Daarom is het belangrijk dat er hygiënisch gewerkt wordt en dat werkoppervlakken goed schoongehouden worden.
DE PRAKTIJKVERKLARING ASSISTENT HORECA, VOEDING OF VOEDINGSINDUSTRIE IS IETS VOOR JOU ALS JE:
- met voedsel wilt werken;
- netjes bent en het niet erg vindt om schoon te maken;
- graag praktisch aan de slag gaat;
- voor anderen klaar wilt staan;
- wilt leren door te doen.
Jij staat graag klaar voor je collega’s. Ga voor de praktijkverklaring van de opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie bij Dulon College in Ede.
WERKPLEK BIJ EEN LEERBEDRIJF
De praktijkverklaring wordt uitgevoerd bij een erkende leerwerkplek en vindt plaats in de praktijk. Hier zit geen urenaantal aan verbonden. Voor aanvang van de praktijkverklaring moet je een werkplek hebben. Dit hoeft niet een betaalde baan te zijn, maar kan ook met behoud van een uitkering of vrijwilligerswerk (mits het een erkend leerbedrijf is). Indien je geen leerwerkplek hebt, kunnen de partners in de regio je hierbij ondersteunen (WSP en Leerwerkloket).
Verder leren na praktijkverklaring assistent horeca, voeding of voedingsindustrie?
Nog niet uitgeleerd? Dan kun je kijken of doorstroom naar een praktijkverklaring op niveau 2 of een andere opleiding op niveau 1 mogelijk is. Doorstroom naar een BOL- of BBL-opleiding of het behalen van een certificaat is eventueel ook mogelijk.
De BOL-opleidingen op niveau 2 zijn bijvoorbeeld:
- medewerker fastservice;
- medewerker facilitaire dienstverlening;
- gastheer/-vrouw;
- assistant business services.
Meer informatie over de doorstroommogelijkheden
Wil je meer informatie over de doorstroommogelijkheden? Neem dan contact op met onze instroomcoördinator:
📧 Astrid Wagenaar (a.wagenaar@duloncollege.nl)